Karni Stoba (Gestoofd rundvlees)

Karni Stoba (Gestoofd rundvlees)

Recept voor ongeveer 4 personen.

Ingrediënten:

  • 2 pond runderstoofvlees
  • ½ eetlepel zout
  • ½ theelepeltje zwarte peper
  • 2 knoflookteentje, in stukjes gehakt
  • ¼ kopje water
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels boter (of margarine)
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 groene peper, in stukjes gehakt
  • 2 eetlepels sojasaus



Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Doe het vlees in een grote kom en kruid het met het zout, de zwarte peper en de knoflook.
  2. Voeg het water toe en meng het met het vlees en de kruiden. Alles 3 uur laten marineren.
  3. Verwarm de suiker in een stoofpan tot het bruin is. Voeg de olie en de boter toe en verwarm tot het heet is.
  4. Haal het vlees uit de marinade en bak het in de verhitte pan.
  5. Roer af en toe en voeg geleidelijk de overgebleven marinade toe.
  6. Voeg het komijnzaad, de tomatenpuree, de ui, de peper en de sojasaus toe aan het vlees.
  7. Roer en vul de pan met water tot het vlees helemaal is ondergedompeld.
  8. Zet het vuur lager op het moment dat het water begint te koken.
  9. Bedek de pan en laat het vlees op een lage temperatuur sudderen tot het mals en zacht is.
  10. Voeg indien nodig extra water toe.
  11. Serveren met rijst. Dit recept is voor ongeveer 4 personen.

Bron recept: Curaçao.com

 

 

3 Comments

  1. Pingback: The Making of …? – Antilliaansekeuken.nl

  2. Pingback: 11x onmisbare lokale gerechten om te proeven op Curaçao en Bonaire

  3. Pingback: 11 dingen die je moet proeven op Curacao en Bonaire • DolfijnGO

Geef hieronder een reactie.