Caribbean Rum Balls

Caribbean Rum Balls

Deze San Pablo Rumballen zijn niet alleen makkelijk te maken (zonder oven), ze zijn ook Exotisch lekker! Dit is een ideaal recept voor de feestdagen om mee te nemen naar vrienden als dessert of gewoon als een luxe cadeau. Dit is recept is voor ongeveer 36 stuks.

Ingrediënten:

  • 1/3 theekop Rum San Pablo
  • 1 bakje walnoten
  • 1/2 theekop pure chocola in stukjes
  • 1/2 theekop poedersuiker
  • 2 1/2 theekop wafels
  • 1 1/4 theekop poedersuiker
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels kokos schaafsel
  • 1/2 theelepel vanille extract



 

Bereidingswijze:

  1. Maal de walnoten, wafels, chocolade stukjes en 1 theekop poedersuiker in de keukenmachine. Pulseer enkele keren met de machine totdat alles gemixt is.
  2. Voeg vervolgens Rum San Pablo toe samen met het vanille extract totdat een zacht kneedbaar deeg ontstaat.
  3. Mix vervolgens 1/4 theekop poedersuiker en cacaopoeder in een kleine kom.
  4. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en strooi de mix van suiker en cacaopoeder hierop. Breng ook wat suiker en cacao op je handen aan en trek kleine stukjes van het beslag, kneed ze in een bal en rol ze door de mix van cacao en poedersuiker. Als laatst rol je zo door de kokos.
  5. Laat de Caribbean Rum Balls vervolgens in een luchtdichte bak 24 uur in de koelkast staan (anders verdampt de rum). Bewaar de rest van de cacao-suiker mix. Wanneer je ze wil opdienen kun je de ballen hier nog een keer mee bedekken.

 

2 Comments

Geef hieronder een reactie.