Bonchi Kora (Rode Kidney Beans soep)

Bonchi Kora (Rode Kidney Beans soep)

Ingredienten:

  • 1 pond rode kidneybonen
  • 1 pond varkensstaart
  • 1 pond pekelvlees
  • 1 grote ui (heel)
  • 3 tenen knoflook, in stukjes gehakt
  • 2 selderijstengels, in stukjes van 2 cm gesneden
  • 1 theelepeltje nootmuskaat
  • 1 theelepeltje suiker
  • 1 theelepeltje boter

Bereidingswijze:

  1. Snijd de varkensstaart in stukjes van 2 cm.
  2. Snijd het pekelvlees in blokjes van 2 cm.
  3. Doe het vlees bij elkaar in een kom en dompel het onder in water. Laat het een nachtje in de koelkast staan.
  4. Haal de volgende ochtend het vlees uit het water.
  5. Doe de varkensstaart en het pekelvlees in een grote stoofpan en voeg vers water toe. Kook op gemiddelde temperatuur tot de varkensstaart mals is.
  6. Verwijder de varkensstaart uit de pan en laat het pekelvlees koken tot het gaar is.
  7. Het duurt wat langer tot het pekelvlees gaar is.
  8. Haal het pekelvlees uit de pan en zet het weg bij de varkensstaart. Proef het zoutgehalte van het water.
  9. Wanneer het water te zout is, verwijder dan 1 kopje water uit de pan en voeg 1 kopje vers water toe.
  10. Herhaal dit proces tot de smaak goed is.
  11. Voeg de bonen, de ui, de selderij, de nootmuskaat, de suiker en de boter toe en kook op gemiddelde temperatuur tot de bonen gaar zijn.
  12. Voeg al het vlees toe en kook tot het een soepachtige substantie is. Niet te waterig en niet te dik.

Bron: Curaçao.com

 

2 Comments

  1. Moeten de gedroogde bonen een nacht weken ?
    Hoe lang moeten de varkensstaartjes koken ?
    Hoe lang moet het zoutvlees koken ?
    Alles gegeven 500 gr aan bonen/varkensstaart/zoutvlees.
    En als het van alles 1 kilogram zou zijn hoeveel is dan de kooktijd?
    Ben reuze benieuwd !
    Marieke

Geef hieronder een reactie.