Banana Stoba met Funchi

Banana Stoba met Funchi

Banana Stoba (Gestoofde banaan)

Ingrediënten:

  • 1 pond pekelvlees
  • 3 gele bakbananen
  • ½ pond zoete aardappels
  • ½ pond pompoen
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui
  • 2 stengels selderij, gesneden in reepjes van 2,5 cm lang
  • 4 kaneelstokjes
  • 10 pimentbessen/ ook wel: Jamaicaanse peperkorrels, heel
  • 10 kruidnagels, heel
  • (suiker, naar smaak)

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in blokjes van 3 cm en dompel ze onder in water. Laat het geheel een nacht in de koelkast staan.
  2. Haal het geitenvlees de volgende ochtend uit het water.
  3. Doe het pekelvlees in een grote stoofpan, voeg water toe en kook het vlees op een gemiddelde temperatuur tot het zacht en soepel is. Zet opzij.
  4. Pel de bakbananen en snijd ze in stukjes van 3 cm. Ontvel de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 3 cm.
  5. Verwijder de harde schil, de zaadjes en de zaadlijsten van de pompoen en snijd in blokjes van 3 cm. Zet opzij.
  6. Verhit de olie en de boter in een grote stoofpan, fruit de ui en voeg de selderij, de kaneelstokjes, de pimentbessen en de kruidnagels toe.
  7. Voeg water en het vlees toe en kook 10 minuten, voeg vervolgens de bakbananen, zoete aardappels en pompoen toe.
  8. Kook op een gemiddelde temperatuur totdat de groenten gaar zijn. Als de saus te waterig wordt, haalt u de gare groenten eruit. Blijf zachtjes koken totdat het water indikt tot een zware saus.
  9. Voeg de groenten weer toe aan de saus en roer lichtjes.
  10. Voeg suiker naar smaak toe.

 

 

One Comment

Laat een reactie achter bij alex vrolijkReactie annuleren