Ayaka

Ayaka

Ayaka

Ingrediënten:

Ingrediënten vulsel:

  • 750 gr magere varkenslappen
  • 750 gr kippenvlees
  • 100 gr kleingesneden tomaat
  • 100 gr gesnipperde ui
  • 100 gr kleingesneden paprika
  • 2 kleingesneden teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gehakte bladselderij
  • 1/2 eetlepel gehakte peterselie
  • 1/4 theelepel komijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • boter
  • 1 eetlepel piccalilly
  • 50 gr kappertjes
  • 50 gr gevulde olijven
  • 10 ontpitte pruimen
  • 2 eetlepels kleingesneden augurkjes
  • 50 gr gepelde amandelen

 

Ingrediënten omhulsel:

  • 1 kg wit maïsmeel
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • ruim 2 dl melk
  • 2 eetlepels boter of vlees jus
  • 1 theelepel anijszaadjes

Bereidingswijze:

Bereidingswijze vulsel:

  1. Braad het varkensvlees en snijd het in stukjes.
  2. Kook het kippenvlees en snijd het in stukjes.
  3. Voeg beide vleessoorten samen met de tomaten, de uien, de paprika, de knoflook, de selderij, de peterselie, de komijn, de tomatenpuree, boter en de piccalilly.
  4. Doe dit met een beetje water in een grote pan en laat het 10 minuten sudderen.
  5. Laat het daarna afkoelen.

 

Bereidingswijze omhulsel:

  1. Meng het maïsmeel met het zout, de suiker, de melk, de boter of vlees jus en de anijszaadjes en voeg wat jus van de gestoofde kip en het varkensvlees toe om het geheel wat kleur te geven.
  2. Zet de kappertjes, de olijven, de pruimen, de augurken en de gepelde amandelen op een schotel klaar en leg het varkensvlees en het kippenvlees op een andere schotel.
  3. Maak de bananenbladeren met een doekje met slaolie goed schoon (in plaats van bananenbladeren kunt u ook aluminiumfolie gebruiken) en snijd de bladeren of het folie in stukken van 15 x 15 cm.
  4. Leg kruislings 2 bladeren op het werkblad, neem een lepel van het omhulsel en smeer dat met een scherp mes op het blad uit.
  5. Schep in het midden wat van het vleesmengsel, een stukje olijf, enkele kappertjes, wat amandelen, een stukje augurk en een pruim.
  6. Sla het bananenblad dicht en maak er een klein, net pakje van.
  7. Wikkel dit in een tweede blad, bind het daarna met dun touw vast en kook het in ± 11/2 uur in kokend water gaar.
  8. U kunt de ayaka’s in de koelkast bewaren.
  9. Verwarm ze dan voor het gebruik weer in kokend water, haal ze uit de bananenbladeren en serveer.

Recept Didi & Marly

hallaca1


 
Tags:

One Comment

Geef hieronder een reactie.