Aros di Coco (Cocosrijst)

Aros di Coco (Cocosrijst)

Ingrediënten:

  • 1 cocosnoot
  • 300 gr ongekookte witte basmati rijst
  • 450 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel witte suiker

Bereidingswijze:

  1. Met een schroevendraaier de drie gaatjes van de cocosnoot openen.
  2. De cocoswater in een aparte beker gieten.
  3. De cocosnoot openen (zie video hier benenden).
  4. De helft van de cocos vruchtvlees fijn raspen (met de andere helft kan je Lie di Coco maken, zoek dit recept op de website)
  5. De geraspte cocos vruchtvlees circa 3 minuten bakken in een droge pan op middel hoog vuur (blijf roeren, niet laten aanbranden)
  6. Voeg de zout, suiker en de cocoswater aan toe en bak 1 minuut mee (niet laten uitdrogen).
  7. Deze mengsel, de water en de rijst in een pan doen om de rijst te koken op middel hoog vuur. Blijf af en toe roeren.
  8. Als de water in de pan uitgedroogd is het vuur lager zetten en even aan laten met een deksel erop. Het vuur daarna uitdoen en de rijst laten stomen met een deksel.
  9. Proef of de rijst al gaar is. De rijst smaakt zoet en naar cocos.
  10. De ongeraspte stukje cocos vruchtvlees op de foto is puur voor de sier en hoef je niet erbij te serveren. De cocosrijst heeft al genoeg smaak. Eet smakelijk!

 

 

 


 

Geef hieronder een reactie.