Antilliaanse zalmrolletjes (Omelet di Salmou)

Antilliaanse zalmrolletjes (Omelet di Salmou)

Ingrediënten:

Voor de omeletten:

  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels water
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel zout
  • snufje zwarte peper
  • takje peterselie
  • 2 eetlepels margarine (of boter, of olie) om mee te bakken
  • Garnering: geraspte kaas

 

Voor het vulsel:

  • 150 gram gekookte zalm (vers koken of in blik)
  • 1/4 theelepel Tabasco hot sauce
  • 1/4 theelepel vanille aroma
  • 1/2 theelepel mosterd

Bereidingswijze:

  1. De bloem met de helft van het water glad roeren om klontjes te voorkomen.
  2. De rest van het water, de eieren, het zout en de peper toevoegen.
  3. Het peterselietakje schoonmaken, de blaadjes van het steeltje afhalen, zeer fijn snijden en bij het eimengsel voegen.
  4. Na het kloppen van het eimengsel het schuim laten wegtrekken.
  5. Van het eimengsel 3 omeletten bakken in de margarine.
  6. De gekookte zalm indien nodig van graten en vellen ontdoen, fijn prakken met een vork en met de Tabasco hot sauce, het vanille aroma en de mosterd tot
  7. Een smakelijk zalmpasta roeren. Even proeven.
  8. Is het geheel te droog dan een klein beetje azijn toevoegen.
  9. Op iedere omelet een laagje van de zalmpasta smeren.
  10. De omeletten oprollen, in keukenfolie rollen en in de koelkast laten opstijven.
  11. Kort voor het opdienen de rollen in stukjes snijden. In iedere stukje een prikker steken, de zalmrolletjes op een schaaltje serveren en een beetje geraspte kaas er overheen strooien.

Bron recept: Kookboek ”Smullen op z’n Antilliaans”.
Foto ter illustratie gevulde omeletten.

 

Geef hieronder een reactie.