Antilliaanse Pikaballen den Saus (Pittige Gehaktballetjes in Saus)

Antilliaanse Pikaballen den Saus (Pittige Gehaktballetjes in Saus)

Ingrediënten:

  • 500 gram gehakt (rundergehakt of varkensgehakt of half-om-half)
  • 1 blikje tomaten puree
  • 3 tenen knoflook
  • bosje peterselie
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 verse Madam Jeanette (of sambal naar eigen keuze en smaak)
  • 5 tomaten
  • 2 eieren
  • 90 gram paneermeel
  • theelepel zout, suiker, zwartepeper en komijnpoerder
  • 1 glas water

Bereidingswijze:

  1. Hak de knoflook, ui, Madam Jeanette en peterselie fijn.
  2. Meng de knoflook, de helft van de ui en de helft van de peterselie door het gehakt samen met de eieren, het paneermeel, zout, suiker, peper en komijnpoeder en de Madam Jeanette. Laat de smaken even intrekken in de koelkast.
  3. Snij de paprika en tomaten in blokjes. Bak vervolgens in olijfolie de overgebleven helft van de ui, de paprika en de tomaten puree aan.
  4. Als de uien glazig zijn voeg je de tomaat blokjes, overgebleven peterselie en het water toe.
  5. Laat dit mengsel 25 minuten doorkoken.
  6. Ondertussen draai je ongeveer 50 (golf)balletjes van het gehakt en bak deze gaar in olijfolie.
  7. Voeg tot slot de gare gehaktballetjes bij de saus en laat het geheel even sudderen. Smakelijk!

 

 

Geef hieronder een reactie.